Andrey Novakov

Пред над 500 членове и симпатизанти ПП ГЕРБ – Благоевград откри предизборната си кампания. Водещ на събитието е Влади Въргала.


Той откри събитието по особено атрактивен начин, облечен с войнишка униформа. Пред присъстващите той заяви, че идеята е тази вечер да не бъде един предизборен щаб, а един човешки разговор.

Andrey NovakovОбластният координатор на ПП ГЕРБ – Благоевград и евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков каза, че това, което отличава всички в залата от всеки друг политик или партия, е, че имат нещо зад гърба си.

„Ние не говорим какви са другите, а какво сме постигнали и какво можем да направим още. Говорим за идеи, за проекти, за резултати”, каза областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков.

Според него другите партии клеветят ГЕРБ, защото няма как да отрекат увеличението на пенсиите и на заплатите, няма как да не виждат изградените пътища, обновените детски градини и училища.

„Какво им остава тогава: остава им да си измислят и да скалъпват истории. Защото щом не могат да атакуват нас, ще громят доверието в нас. Ще удрят по съвестта на хората, които гласуват за нас. Ще ги карат да се съмняват, да не ни вярват, да се срамуват, че ни подкрепят”, заяви Новаков.

Andrey NovakovТой призова симпатизантите на най-голямата политическа сила в България да не се поддават на манипулациите, тъй като винаги ще има кой да напада силните.

В зала „Скаптопара“ е бившият транспортен министър Росен Желязков (2018 – 2021 г.), който е и водач на листата на партията за 1 МИР – Благоевград. По думите му на предстоящите избори гласът на всеки ще има значение за бъдещето на страната ни. Според Желязков изборът винаги се прави от хора със свободна воля.

„За ГЕРБ гласуват разумните хора. Неслучайно демографията показа, че хората от 30 – 60 години са подкрепили ГЕРБ на предходните избори. Това са осъзнатите, успешните хора, Тези, които оценяват какво е направено“, допълни той.

„Какви са упреците към нас – били сме системна партия? Да, системни сме, защото сме за парламентарна република с пазарна икономика, където младите успяват. Постигнахме рекорди в брутния вътрешен продукт на държавата, в кредитния ни рейтинг. Това са обективните неща, срещу които се вадят несъстоятелни аргументи. Постигнахме стабилна среда, в която хората разгръщат своя потенциал, развиват се като свободни европейци”, каза Росен Желязков.

По думите му така наречените партии на протеста се крият зад паравана на служебния кабинет, който няма да има значение, но е там, за да създава страх и да обезценява постигнатото.

„Зад харвардския чар стои озъбеният реваншизъм и сянката на Държавна сигурност. Това, което се предлага, е подмяна. На изборите ние ще сме първа политическа сила, с която всички ще се съобразяват. При нас има промяна, а не подмяна, и листата на Благоевград е с млади и амбициозни хора”, коментира Росен Желязков.

Пред присъстващите бе представена цялата листа на ГЕРБ за 1 МИР – Благоевград, в която са включени 22-ма кандидати. Събитието протича при спазването на всички противоепидемични мерки, свързани с разпространението на COVID – 19.


ℹ Припомняме:
ГЕРБ – Благоевград отложи откриването на предизборната кампания, насрочено за миналия петък, заради трагичния инцидент с българския пилот майор Валентин Терзиев, който падна със самолета си в Черно море при изпълнение на нощна бойна задача.
След като в четвъртък миналата седмица, Министерството на отбраната обяви майор Валентин Терзиев за загинал, ръководството на партията в Благоевградска област взе решение да отложи провеждането на официалното събитие.