В много страни в Европа набира сила популизмът и влиянието на т.нар. дезинформационни кампании. Това влияе върху настроенията на голяма част от гражданите, играе се със страховете за тяхната физическа и социална сигурност.

Това каза българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, Член на Председателството на Европейския парламент, зам.-председател на Групата на ЕНП в ЕП и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ) – д-р Андрей Ковачев в предаването „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков.

Andrey Kovatchev„Положителни са резултатите от последното проучване на Евробарометър, които показват, че във всички страни членки на Европейския съюз (ЕС) голяма част от гражданите усещат ползите от икономическата общност“.

Той определи референдума за излизане на Великобритания като безумен експеримент.

“Британските граждани все повече осъзнават, че няма да има положителен ефект за страната след Brexit”.
Очаквам след изборите за Европейски парламент (ЕП) Европейската народна партия (ЕНП) да продължи да има най-голямо представителство. Целта на ЕНП е да убеди мнозинството от гласоподавателите, че предлага ясни политики в интерес на физическата и социалната сигурност на гражданите, коментира зам.-председателят на Групата на ЕНП в ЕП и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ).

„От ЕНП смятаме, че трябва да се окаже помощ на страните от Африка и да се подобрят условията на живот там, за да може голяма част от гражданите там да останат по родните си места“.

Една от най-важните теми на предстоящите избори ще е тази за миграцията. Темата се използва за набиране на политически дивиденти от много играчи в различни страни членки, като често се злоупотребява с нея, заяви Ковачев.

„Няма как да мислим, че може да има сигурност, ако в близост до Европа има хуманитарни катастрофи“.


Проследете цялото участие на българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, Член на Председателството на Европейския парламент, зам.-председател на Групата на ЕНП в ЕП и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП (ГЕРБ) – д-р Андрей Ковачев във видео файла