Eva Paunova, Andrey Novakov, Andrey Kovatchev
Ева Паунова, Андрей Ковачев и Андрей Новаков се срещнаха с българи в Маастрихт

Българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова, Андрей Ковачев и Андрей Новаков се срещнаха с българи в град Маастрихт, Холандия, в четвъртък, 20 октомври 2016г.
По време на дискусията бяха обсъдени актуални теми от България и Европа, като предстоящите президентски избори, акценти от работата на евродепутатите, общоевропейски теми като Брекзит и миграцията.

 

На срещата присъстваха студенти от Университета в Маастрихт, в който учат над 160 българи. Те повдигнаха въпроса за възможностите за стажове в институциите на ЕС, а в отговор евродепутатите обявиха съвместен конкурс, чийто победители ще проведат стажове в техните офиси в Европейския парламент.

 

„Младите образовани и активни хора като Вас са бъдещето на България. Усилията на правителството за подобряване на икономическата среда у нас допринасят за намаляване на младежката безработица, която спадна на годишна база със 7.5 процентни пункта до 14,4%. Вярвам, че много от Вас ще намерят все повече и все по-благоприятни възможности за развитие в България,“ заяви Паунова в отговор на въпрос от присъстващите за младежките политики в България.

 

„Ние имаме много да наваксваме, но не трябва да забравяме откъде тръгна България след де факто фалита на икономиката, до който доведе престъпното управление на БКП. Днес виждаме ускореното изграждане на инфраструктура, подобряване на условията за правене на бизнес, стабилни макроикономически показатели и успехи в борбата с контрабандата. Човек трябва да е слепец, за да не види тези положителни неща,“ коментира някои от постиженията на правителството Андрей Ковачев.

Андрей Ковачев, Андрей Новаков и Ева Паунова, по време на среща с българи в Маастрихт, Холандия
Андрей Ковачев, Андрей Новаков и Ева Паунова, по време на среща с българи в Маастрихт, Холандия

 

„Все повече млади хора считат, че кариера в България е възможна и не губят връзка със страната. Изпитвам гордост, че те са сред най-успешните и талантливи студенти тук,“ заяви Андрей Новаков по повод поканата на евродепутатите на ГЕРБ/ЕНП да се срещнат с българските студенти в Маастрихт.

Срещa с българи в Маастрихт
Срещa с българи в Маастрихт