Andrey Kovatchev
Андрей Ковачев – евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, зам.-председател на Група на ЕНП в Европейския парламент и Председател на българската делегация в ЕНП в ЕП

Скоро ще има брифинги по обществените телевизии и от ЕС. Това каза за Радио „Фокус“ българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент и Председател на българската делегация в ЕНП в ЕП д-р Андрей Ковачев.

 

Andrey Kovatchev„Както имаме национални брифинги във всяка страна членка от ръководителите на правителствата, така и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен трябва да има директен достъп до хората чрез обществените телевизии, за да се знае какво прави Европейския съюз“, каза той.

Андрей Ковачев обясни, че целта за това е избягване на пропагандната война, която се води и в България. Той допълни, че ЕС ще предоставя информация, какви мерки предприема за справяне с кризата. Евродепутатът е категоричен, че мащабната програма за възстановяване „Маршал“ трябва да бъде разяснена и да се обясни от къде идват средствата и къде ще бъдат влагани.