Eva Maydell
Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП по време на годишния форум в Брюксел „Мисли дигитално“ - #ThinkDigital2018 , провел се във вторник, 20 ноември 2018 г.

„Над 80% от европейците смятат, че фалшивите новини са заплаха за демокрацията. Тази статистика е тревожна, защото показва ерозия на доверието към интернет и онлайн средата.“

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на годишния форум в Брюксел „Мисли дигитално“, който се проведе във вторник, 20 ноември 2018 г.  

Eva Maydell„Интернет е нараснал неимоверно – в света има почти 1,3 милиарда сайтове, които позволяват на 3,7 милиарда потребители да обменят информация всеки ден, да търгуват и да работят заедно. Именно затова доверието в дигиталните технологии, в компаниите и начините, по които те използват данните ни е от изключителна важност и всеки един от нас, независимо политик или гражданин трябва да изисква отчетност, но и да се информира как всъщност функционира интернет.“, добави още Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП).

Събитието „Мисли Дигитално“ се провежда за трета поредна година като събира на едно място експерти на високо равнище от цяла Европа и света, които обсъждат теми като потенциала от дигитализация на здравеопазването,  етичните и социални последици от изкуствения интелект, както и как цифровата индустрия може да постигне целите за устойчиво развитие. Специални гости на тазгодишното издание бяха Комисарят по здравеопазване Витенис Андрюкайтис и Комисарят за Съюза за отбрана Джулиан Кинг.