Еврофинансирай
Андрей Новаков по време на Регионална академия на МГЕРБ „Младите – да си създадем бъдеще“, организирана от МГЕРБ – Силистра
Над 3000 пъти за 2 седмици е използвана новата платформата „Еврофинансирай“. Това каза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по време на Регионална академия на МГЕРБ „Младите – да си създадем бъдеще“, организирана от МГЕРБ – Силистра.

Андрей Новаков бе категоричен, че една от централните задачи пред него е повече европейско финансиране да достига до повече бенефициенти в България.

„Понякога младите хора са инициативини, но стигат дотам, че имат хубава идея, но трудно намират финансиране. С екипа ми разработихме платформата за еврофинансиране, която събира на едно място информация за кандидатстване по различните програми. С един клик на мишката можете да разгледате програми, които могат да съфинансират идеята ви“, заяви Новаков.

Той представи пред младежите възможности за финансиране на проекти в сферата на земеделието и неправителствения сектор.

„Наврменната информация е много важна за реализирането на добрите идеи. С финансиране от ЕС можем да направим по-добър бизнес, можем да реализираме нови проеки, които да помогнат за развитието на дадено населено място, само трябва да се възползваме“, каза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.

Пред младежите от Силистра Андрей Новаков представи идеята си за нова младежка програма, финансирана от ЕС.

„Ако програмата ALECO бъде одобрена ще сме крачка по-близо до развитието на всяка идея за бизнес“, добави той. По думите му, програмата има за цел да предоставя стипендии и финансова подкрепа на млади предприемачи да трупат опит в САЩ, Канада, Сингапур, Япония, Китай и Южна Корея“, коментира Новаков.

Той бе категоричен, че ако предложението бъде одобрено, ALECO ще първата програма в сферата, резултат на изцяло българско предложение.

„Чрез нея, всеки гражданин на ЕС, които има идея за бизнес, ще може да намери подходяща компания извън Европа, в която да остане до 6 месеца“, заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП.

Андрей Новаков изтъкна още, че средствата, които са заложени в проекта са 990 000 евро и с тях трябва да бъдат подкрепени до 200 кандидати от цяла Европа.