Emil Radev and Andrey Novakov
Емил Радев и Андрей Новаков, евродепутати от ГЕРБ/ЕНП

Устройства „hands free“ получиха за седмица 97 нови собственици на автомобили от Търговищко, от общо 5000 устройства предоставени безвъзмездно от българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и Андрей Новаков

Те са регистрирали автомобилите си в сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР – Търговище по време на проведена в страната превантивна кампания, съобщиха от Дирекцията. 

Целта на инициативата е да обърне внимание на шофьорите, че говоренето по телефона е една от причините за разсейване на вниманието и загуба на контрол над управлението на автомобила. По данни на ГД“Национална полиция“ през 2016 г. в България 245 души са загинали при пътно-транспортни произшествия с един автомобил – т. нар. самокатастрофирали.

В повечето случаи тези инциденти са настъпили при разсейване на вниманието на водачите. Че това може да бъде изключително опасно на пътя и да доведе до тежки последици е било напомнено на новите собственици на автомобили при предоставяне на устройство „свободни ръце“.

Пътните полицаи в страната са раздали в пунктовете за регистрация на МПС общо 5000 устройства „hands free“, предоставени безвъзмездно от евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП – Емил Радев и Андрей Новаков.

Предишна статияЕмил Радев ГЕРБ/ЕНП за промените в Шенгенския кодекс
Следваща статияЕвродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел бе сред делегатите в работна група на ЕНП „Икономика и социална политика“ в Брюксел